01.03.2016

DİNİ İHTİSAS MERKEZİMİZ

İzmir Tire Dini İhtisas Merkezimiz Ege’nin incisi İzmir’in Türk – İslam tarihinin ve kültürünün en zengin merkezlerinden biri sayılan Tire ilçesinde 25 Nisan 2002 tarihinde hizmete açılmıştır.

Yaklaşık 6000 m2 lik bir arsa içerisinde 620 m2 lik inşaat alanı üzerinde Bodrum dahil altı kat olarak inşa edilen Dini İhtisas merkezimizde bilgisayar, etkileşimli tahta ve projeksiyon ile desteklenmiş altyapısı olan beş sınıf, bir kütüphane, yüz kişilik yemek salonu, yüz kişilik mescit, çeşitli etkinlik ve programların düzenlenebildiği 110 kişilik konferans salonu, yüz kişinin aynı anda konaklayabildiği 2, 3 ve 4 kişilik süit odalardan oluşan 28 yatak odası, şehir dışından gelen misafirlerimizin kalabileceği misafirhanemiz ve kursiyerlerimizin ders dışındaki vakitlerde çeşitli amaçlarla kullanabilecekleri 80 kişilik kafe ve oturma salonu ile ve masa tenisi oynanabilecek bir de spor salonumuz bulunmaktadır.

Dini ihtisas merkezimizde bahçe düzenleme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılmış olup, çeşitli oturma grupları olan bahçemizde kursiyerlerimiz için 120 kişilik iki kamelya, 50 araçlık açık ve 5 araçlık kapalı otopark ile bir de voleybol sahası bulunmaktadır.

Ayrıca hizmet binamızın dışında mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğüne ait eğitim merkezimiz personeline tahsisli sekiz adet de lojmanımız bulunmaktadır.

Dini İhtisas Merkezimizde bir müdür, dokuz eğitim görevlisi, dört veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bir şoför,bir bekçi ve  altı kamu işçisi  olmak üzere toplam 22 personel görev yapmaktadır.

Dini ihtisas merkezimiz, eğitim hizmetlerini ve faaliyetlerini Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Başkanlığına bağlı olarak yürütmektedir.

Dini İhtisas  Merkezimizde Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından merkez ve taşra teşkilatının muhtelif kademelerinde çalışan personele yönelik olarak planlanan çeşitli hizmet içi eğitim kursları ve seminerleri düzenlenmektedir.

Dini İhtisas Merkezimizde düzenlenen faaliyetlerin amacı, hizmet içi eğitim kurslarımız vasıtasıyla başkanlığımız personelinin çeşitli kademelerde yürüttüğü görevlerinde yeterliliklerine katkıda bulunmak, görevde verimliliklerini artırmak, güncel gelişmeler ve meseleler hakkında personelimizi bilgilendirmek ve kendilerinden beklenen hizmeti en iyi şekilde yerine getirmeleri konusunda kendilerine yardımcı olmaktır.

Bu cümleden olmak üzere açıldığı günden itibaren Dini İhtisas Merkezimizde ilçe müftüleri semineri, vaizler hizmet içi eğitim kursu, görevde yükselme kursu, tashih-i huruf kursu, hafızlık eğitimi semineri, hazırlayıcı eğitim kursu, cami dersleri ve yaz Kur’an Kursu hizmet içi eğitim kursları, Kuranı kerim hizmet içi eğitim kursu, hac semineri, özellikli bölge görevlileri hizmet içi eğitim kursu ve yurt dışı soydaş öğrenci gruplarına yönelik olarak programlar düzenlenmiş, bu kurslara ve seminerlere 2015 sonu itibariyle yaklaşık 70 ayrı dönemde beş bine yakın kursiyerimiz katılmıştır. Dini İhtisas Merkezimiz Hizmet İçi eğitim faaliyetleri yanında başkanlığımızın çeşitli kademelerine açıktan veya naklen atanacak personel için düzenlenen yeterlilik ve diğer sınavlara da ev sahipliği yapmaktadır.

Dini İhtisas Merkezimize gelen kursiyerlerimiz görmüş oldukları hizmet içi eğitim programının özelliğine göre ilçemizde cami içi ve cami dışı bir takım faaliyetlere de katılmaktadırlar.

Ayrıca dini ihtisas merkezimize gelen kursiyerlerimizle birlikte çeşitli spor turnuvaları, konserler, mezuniyet programları, yarışmalar, panel ve konferanslar, tabii, tarihi ve kültürel mirasımızı yerinde görmek üzere düzenlenen geziler gibi çeşitli sosyal etkinlikler de yapılmaktadır.

İzmir Tire Dini İhtisas Merkezi 2016