07.02.2024

Mustafa AKDAŞ

1979 yılında Trabzon – Akçaabat, Öz Akdamar köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde tamamladı. 1992 yılında hafızlığını tamamladıktan sonra 1999 yılında Akçaabat İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 2000 yılında Vekil imam-Hatip olarak göreve başladı, Sivas-Yıldızeli, Trabzon-Akçaabat ve Ortahisar İlçelerinde İmam-Hatip olarak görev yaptı. 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak Dini Müsiki eğitimini tamamladı. 2009 yılında Tashih-i Huruf, 2013 yılında Tashih-i Huruf Rehber öğreticilik belgesini aldı.

2014 yılında Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2019 Görevde Yükselme sınavıyla Kırklareli İl Müftülüğünde Din Hizmetleri Uzmanı olarak göreve başladı. 2023 yılında Trabzon İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı olarak görev yapmakta iken Diyanet işleri Başkanlığının açmış olduğu sınavda başarılı olarak İzmir - Tire Dini ihtisas Merkezine eğitim Görevlisi olarak atandı. Halen aynı yerde eğitim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Evli ve dört çocuk babasıdır.

Dini İhtisas Merkezimizde Girmiş Olduğu Dersler:
1-Dini Musıki